De Jaartraining/Opleiding Sjamanisme, Meditatie en Healing biedt een combinatie van diverse technieken, filosofieën en ervaringen. Door onder meer gebruik te maken van sjamanistische technieken, meditatie en aandachtstraining (mindfulness), leer je je te openen voor een andere, verfijnde, manier van waarnemen en leven.

De diepe innerlijke transformatie die je meemaakt, geeft je nieuwe inzichten en ervaringen. Je denk- en gedragspatronen veranderen. Je komt meer in je eigen kracht en voelt verbinding met de Bron en het leven vanuit Eenheid. Hierdoor kun je de controle die je in het leven nastreeft, makkelijker loslaten en groei je in vertrouwen en overgave. Je kunt je leven op een hele andere open manier gaan ervaren, wat veel innerlijke rust geeft. Je gaat niet meer mee met alle gedachten en emoties van jezelf en de ander.

Voor meer informatie scroll naar beneden, zie praktische informatie.

meditatie in de natuur sjamanisme

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleiding is voor iedereen die een krachtige, open en stabiele houding wil ontwikkelen en de opgedane ervaring wil integreren in het dagelijks leven. Het is een waardevolle investering voor jezelf en je omgeving.

Voor iedereen die open staat voor een mooi leven, voor hooggevoelige mensen, of wanneer je op een kruispunt staat in je leven. Voor coaches en healers biedt deze opleiding een extra verdieping en bewustwording voor jezelf en van de ander.

Kleine groepen tot 12 personen. Voor meer informatie scroll naar beneden. Individueel traject ook mogelijk. Ook coaching trajecten.

meditatie natuur

Ervaringen met de Opleiding Sjamanisme, Meditatie & Healing:

Enkele weken geleden heb ik de opleiding Sjamanisme, meditatie en healing (1e jaar) afgerond bij jou. Ik wil je daar graag voor bedanken.

Ik heb dit ervaren als een groot cadeau.

Je weet een bepaalde energie neer te zetten, in combinatie met jouw zijnskwaliteiten en je respectvolle omgang, welke ik als heel prettig en vooral heel krachtig heb ervaren. Daardoor voelde ik me veilig en op mijn gemak en kon ik makkelijk in de flow meegaan van dat moment. Ook als het een keer niet goed lukte, was het okay.

De opbouw van de opleiding en de technieken die gebruikt zijn waren ook prettig.

De rust die ik ervaren heb was heerlijk. Ik ben door het gehele proces dichter bij mezelf gekomen en kan ook dichter bij mezelf blijven en durf steeds meer in mijn eigen kracht te gaan staan.

Tijdens de sjamanistische reizen heb ik veel mogen ervaren en heeft er echt verdieping plaats gevonden in mijn leven. Er is meer duidelijkheid en dingen zijn op hun plek gevallen. Een andere visie is ontstaan. Het heeft mijn leven enorm verrijkt. Ik heb veel los kunnen laten, daardoor is er meer ruimte ontstaan. Ik leef bewuster en voel me stabiel, heel aards en er is een goede stevige basis gelegd om verder te gaan op mijn pad. Zeker een aanrader voor anderen!

In je leven kom je wel eens op een bepaald punt
waarbij je naar je gevoel even niet verder kunt.

Alles lijkt te veranderen, je weet even niet Hoe verder of waarheen,
je voelt je naar je gevoel zó alleen.

Even ben je voor jezelf de weg kwijt
en valt je oog bij ‘ toeval’ op een cursus Sjamanisme, meditatie en healing dat wat jouw hartje alweer wat verblijdt.

Na een onderbreking van een aantal jaren ben ik weer opnieuw, maar nu bij Stella gaan mediteren,
waar je innerlijk heel veel over en van jezelf kan leren.

Daarmee aan de slag gegaan, je komt weer bij jezelf terecht,
je weet waar je voor vecht.

Bij beetjes krijg je weer die innerlijke rust, het geeft zoveel inzicht,
dan ga je van binnenuit weer stralen en verschijnt er weer een lach op je gezicht.

Stella, bedankt voor dit leerproces, je bent een lief en zo een warm persoon.
Wat ben ik blij met deze nieuwe kansen in mijn leven,
ik had mezelf geen mooier kadootje kunnen geven.

Want wat heb je in je leven uiteindelijk nodig?
Leven vanuit je hart, dat maakt al het andere overbodig.

Een dank je wel vanuit mijn hart.

Stella neemt je mee op reis naar de nog onbekende of lang geleden uit het oog geraakte delen binnen je zelf.

Zij begeleidt je op deze bijzondere individuele reis met zorg, aandacht, nabijheid en door middel vran trommels, zang, ratel of oosterse klanken. De zorgvuldig gekozen rustgevende geuren maken dat je je diep kunt ontspannen.

Een van de dingen die je snel eigen leert maken is dat je door middel van aandacht voor en focus op je ademhaling tot rust kunt komen en zo de stilte in jezelf weer gaat ervaren. Op je individuele reis naar binnen ontmoet jij je eigen krachtdier, gidsen en andere (on)bekenden. Je merkt dat deze ontmoetingen je weer dichter bij en in contact met jezelf brengen. Je leert weer op je eigen authentieke manier omgaan met de problemen en uitdagingen van alledag. Het gevolg is dat je verandert en sterker op je plaats vanuit jezelf kunt kijken en handelen. Al met al een Helende reis.

Diep in mijn hart wist ik het. Diep weg gestopt….  Wist ik dat ik in een vorig leven een sjamaan of misschien wel een heks was geweest. Ik ben aan de opleiding begonnen, omdat ik wilde weten of het klopte. Het leven heeft me bij Stella gebracht. Precies wat ik wilde,. een vrouw, moeder en echtgenote.

Gewoon iemand die met 2 benen op de grond staat en ook gewoon aan de schoolpoort staat. We gingen een reisje maken naar de onderwereld. Wauw, de eerste reis ontmoette ik mijn krachtdier. De adelaar. Voordat ik het wist vloog ik op zijn rug, zo hoog boven de aarde. Dit was voor mij een nieuwe wereld, grenzen, tijd bestaan niet.

Ook heb ik mijn gids ontmoet, weer iets waar je stil van wordt. In mijn dagelijks leven gebruik ik dit. Vooral om in mijn kracht te staan, waardoor ik meer verbinding voel met moederaarde. Er is zoveel meer als je je openstelt. Ik kan mijn krachtdier oproepen, ik hoef er maar aan te denken en ik BEN mijn krachtdier, wauw. En mijn gids is mijn maatje. Mijn gids raakt me omdat dit zo’n zuivere liefde is, die ik nog nooit ben tegengekomen.

De opleiding bij Stella was voor mij thuis komen na een lange reis….Niet wetende dat de reis nu pas begonnen is naar het licht. Elke keer als er les is, kijk ik er weer naar uit. Elke les is weer een avontuur op zich. Oh wat gun ik iedereen op aarde deze grote schoonmaak van binnen zodat je weer helemaal in je kracht komt te staan, want dat is wat er gebeurd. Emoties gaan alle kanten op maar je leert vooral jezelf goed kennen en komt weer volledig in je kracht en zelfliefde te staan. Stella voelt als een moeder die haar kinderen zoveel liefde en warmte geeft. Met haar prachtige drums ga je als het ware naar een nieuwe wereld waarin zoveel moois wacht. Ik heb mijn krachtdier ontmoet en mijn gids, ik krijg rust in lichaam en geest en ontmoet andere fijne mensen waarvan ik zoveel leer. Kortom in één woord: GEWELDIG! Zelf heb ik meteen een klankschaal aangeschaft en geef ik mijn dochter iedere avond een fijne sessie zodat zij heerlijk kan dromen. Natuurlijk is deze opleiding ook soms confronterend doordat je je eigen angsten gaat aanpakken. In de veiligheid bij Stella kan ik deze angsten overwinnen en ben ik niet meer bang voor het donker. Ik heb mijn vleugels terug en stijg boven mijzelf uit. Dankzij de opleiding en de wijze woorden van mijn prachtige Sjamaan Stella kan ik de wereld weer aan en kan ik niet wachten wat er allemaal voor moois op mijn pad mag komen. Ook weet ik dat ik moeilijke tijden kan overwinnen en ik heb nu alle ‘tools’ in handen om ook dit aan te kunnen. Dankbaar is het juiste woord om samen te vatten wat ik voel en ervaar. Dankbaar voor het leven en haar uitdagingen. Lieve Stella, jij maakt deze wereld weer een beetje mooier. Dankbaar dat ik bij jou mag ZIJN. Licht en Liefde,

Het eerste jaar bij Stella gevolgd. Als ik aan Stella denk dan komt het volgende in me op: warmte, liefdevolle ondersteuning, vertrouwen, ruimte, kracht, wijsheid, rust, geborgenheid, openheid. Hierdoor heb ik veel kunnen delen wat ik lang verborgen hield, veel los kunnen laten. Mijn contact met de natuur te herstellen was een diepe wens van mij en dat is uitgekomen maar nog veel meer heeft gebracht. Zo veel liefde en verdieping ervaren dat ik nu met meer zelfvertrouwen mijn eigen weg mag gaan. Ik voel me dankbaar dat ik dit heb mogen beleven met Stella.

Studie opbouw

Het eerste jaar maak je diep contact met je essentie, je Bron. Hoe ga jij om met je leven. Wat laat het leven jou zien? Je komt in contact met je innerlijke kracht, je energetisch bewustzijn en intuïtieve ontwikkeling. Je leert sjamanistische technieken en meditaties toe te passen in je leven. Je ervaart dat strijden met jezelf en je omgeving verandert in overgave en een ontspannen manier van leven in Eenheid. Er ontstaat meer stilte en ruimte in jou. In die ruimte kan je leven transformeren.

Voordat je clienten healing geeft, is het fijn dat je eerst je eigen energetische bagage grotendeels hebt opgeruimd. Ter ondersteuning van je proces is het mogelijk om regelmatig extra groepsmeditaties bij te wonen. Het eerste jaar starten we elk blok met een stukje theorie, verschillende meditaties en sjamanistisch reizen met je krachtdier en gids. In de middagen gaan we de natuur in. Daar ervaar je andere inzichten, de natuur laat zien wie jij bent en waar je staat in je leven. Vanuit verwondering, verstilling en overgave. Je maakt op verschillende manieren contact met de elementen aarde, lucht, vuur en water. In deze dagen ervaar je veel healing en open je nieuwe deuren in je leven.

Het tweede jaar is gericht op het healen van clienten en jouw rol als healer. Je leert diagnoses stellen en sjamanistische technieken toe te passen. Daarnaast verdiep je je in verschillende vormen van meditatie. Na het 2e jaar ‘Sjamanistisch genezer’  kun je zelf healingen, meditaties en natuurbeleving geven.

Het derde jaar is een verdiepingsjaar.  Daarnaast leer je hoe je zelf een cursus, workshop of klankhealing kunt geven. Aan het einde van een jaar beslis je of je door wil gaan of stopt.

Je kunt een drum en ratel lenen of zelf aanschaffen.

Praktische informatie

Lesprogramma

De opleiding wordt gegeven in Nistelrode, Palmenweg 5, aan de rand van het bos.

De volgende onderwerpen/thema’s komen aan bod:

1e jaar: Basisjaar

 • Optimaal ontwikkelen van intuïtie, je kwaliteiten en innerlijke kracht
 • Spiritueel rijkdomsbewustzijn, je bent veel meer dan je denkt, wat laat het leven jou zien? Hoe ga je hier mee om?
 • Leven vanuit je hart, ervaren van innerlijke rust en stilte
 • Contact met je krachtdier, wat kun je er mee en hoe toe te passen in je leven
 • Efficiënt gebruiken van je energie en aandachtstraining (mindfulness)
 • Invloed van gedachten, oude overtuigingen transformeren
 • Archetypen, o.a. de magiër in jou, contact met je hoger bewustzijn
 • Helen van relaties, verbinding en liefde voor jezelf en je omgeving
 • Rituelen en initiaties die je ontvangt
 • Sjamanistisch reizen naar verschillende werelden(onder/midden/boven)
 • Klankreizen
 • Verschillende meditatietechnieken, o.a. adem, aarden, energie, visualisatie, drummen, chanten
 • Je levenstaak/doel
 • Verschillende niveau’s van waarnemen
 • Aura en chakra’s, jezelf healen
 • Energetisch reinigen van huizen en andere ruimtes
 • Diepe verbinding met de natuur, ervaar de stem van de natuur, helende werking , beleef de seizoenen, elementen aarde, lucht, vuur, water
 • De dood en stervensbegeleiding
 • Contact met je ziel, je gids en voorouders

2e jaar: Sjamanistisch genezer

 • Verdieping meditaties/rituelen/ sjamanistisch reizen
 • Verdieping verbinding met de natuur en rituelen met lucht, vuur, water, aarde
 • Diagnose en healing van anderen en je omgeving
 • Praktisch oefenen met healing van clienten, ook op afstand
 • Soulloss, soultheft en soulretrieval.

3e jaar: Master Class

 • Stembevrijding, effect van (drum) ritmes, klanken, zang
 • Helende kracht van beweging/dans
 • Hoe geef je klankhealing/ontspanning
 • Hoe geef je een meditatie cursus/training, workshop, ritueel?
 • Verdieping meditaties en rituelen