Natuur en stilte in de Maashorst, bosbeleving: 2,5 uur of een hele dag

De natuur geeft je veel ontspanning, verstilling en inzichten. Deze ochtenden, avonden, of dagen ga je ècht kijken, voelen en luisteren naar bomen en alles wat op jouw pad komt. Door mindfulness, korte wandelingen en meditaties worden je zintuigen extra geopend, waardoor je de natuur intens waarneemt en verbinding voelt. Je ervaart verwondering, overgave en vertrouwen in de natuur.

Data: woensdag 10.00-12.30 uur:  16 juni. Volgende donderdag 24 juni 14.00-16.30 uur.

Start bij parkeerplaats Naat Piek in Uden. We sluiten af met een kopje kruidenthee. Bijdrage € 20,- Het is ook mogelijk om met een eigen groep een natuur beleving/meditatie/mindfulness te plannen.

Stilte/meditatie dag

Een dag echt in stilte, in je natuurlijke Zijn, jezelf ontmoeten en even afstand nemen van de dagelijkse bezigheden. Dan ervaar je wie je werkelijk bent en wat belangrijk is in jouw leven. Elk seizoen, elke dag, geeft de natuur inzicht in wie jij bent en waar jij staat in je leven. Daar vind je jouw essentie, jouw antwoorden, jouw liefde en vrijheid.

Door verschillende meditaties in de natuur, klankontspanning en bewust wandelen, worden je zintuigen extra geopend. Hierdoor ervaar je o.a. de geluiden van vogels, kleuren en geuren van bomen, prachtige kleine wandelpaadjes, mooie uitzichten en wolkenvelden, heel intens. Als je gedachten rustig zijn, ben je meer open, ben je in het hier en nu. Dan ontstaat er ruimte. Vanuit verwondering, overgave en vertrouwen.

Na koffie/thee met wat lekkers en uitleg, gaan we de stilte in. De dag bestaat uit verschillende meditaties (adem, loop, mindfulness), klankontspanning en bewust wandelen. We gaan bij mooie bomen en andere bijzondere plekjes stil staan/zitten, waar je rust ervaart.  Op verschillende plekjes vertel ik kort iets over de natuur of leg ik een oefening uit. Als je wilt, kun je het Labyrint lopen. Er zijn ook momenten voor jezelf op deze dag.

Locatie

Vanuit de boerderij Hartje Maashorst, aan de Palmenweg 5 in Nistelrode stap je meteen het natuurgebied De Maashorst in.

Datum: donderdag 16 september om 10.00 tot  16.00 uur. Bijdrage € 75,-

Je gaat opgeladen, geïnspireerd naar huis, met oefeningen om in je dagelijkse leven stilte te ervaren en te leven vanuit verwondering en overgave. Elke stilte dag is anders, wisselende meditaties en wat de natuur jou laat zien.

Het is ook mogelijk om zelf met een groep (familie, reunie, organisatie) een (stilte)dag, belevingsdag of creatieve dag aan te vragen. Informeer naar mogelijkheden op maat!