Stilte/meditatie dag: Natuur en stilte in de Maashorst

De natuur geeft je veel ontspanning, verstilling en inzichten. Deze dag ga je ècht kijken, voelen en luisteren naar alles wat op jouw pad komt. Door mindfulness, korte wandelingen en meditaties worden je zintuigen extra geopend, waardoor je de natuur intens waarneemt en verbinding voelt. Je ervaart verwondering, overgave en vertrouwen in de natuur.

Een dag echt in stilte, in je natuurlijke Zijn, jezelf ontmoeten en even afstand nemen van de dagelijkse bezigheden. Dan ervaar je wie je werkelijk bent en wat belangrijk is in jouw leven. Elk seizoen, elke dag, geeft de natuur inzicht in wie jij bent en waar jij staat in je leven. Daar vind je jouw essentie, jouw antwoorden, jouw liefde en vrijheid.

Door verschillende meditaties in de natuur, klankontspanning en bewust wandelen, worden je zintuigen extra geopend. Als je gedachten rustig zijn, ben je meer open, ben je in het hier en nu. Dan ontstaat er ruimte.

Na koffie/thee en uitleg, gaan we de stilte in. De dag bestaat uit verschillende meditaties (adem, klank, mindfulness), klankontspanning en het Labyrint lopen met een mooi ritueel. We gaan bij mooie bomen en andere bijzondere plekjes stil staan/zitten, waar je rust ervaart. Bij de klankhealing/ontspanning lig je lekker op een matrasje.

Locatie

Vanuit de boerderij Hartje Maashorst, aan de Palmenweg 5 in Nistelrode stap je meteen het natuurgebied De Maashorst in.

Datum: Datum nader te bepalen. Je kunt wel zelf met een groepje datum afspreken voor dag, invulling naar wens.

Graag mee nemen: matrasje (of ligkussen buitenstoel oid), kussen, deken, eigen lunch. Koffie/thee aanwezig.

Je gaat ontspannen, opgeladen, geïnspireerd naar huis, met oefeningen om in je dagelijkse leven stilte te ervaren en te leven vanuit verwondering en overgave. Elke stilte dag is anders, wisselende meditaties en wat de natuur jou laat zien.

Het is ook mogelijk om zelf met een groep (familie, reunie, organisatie) een (stilte)dag, belevingsdag of creatieve dag aan te vragen. Informeer naar mogelijkheden op maat!