Asha en Sjamanistische Meditatie

Asha Meditatie

Asha betekent in afstemming op de stroom van het leven. Bij Asha meditatie wordt er een periode van rustig ratelen en chanten (soort mantra zingen), en een periode van stilte afgewisseld. Het zachte regelmatige geluid heeft een uitwerking op de hersenen, waardoor je intense stilte ervaart.

Al sinds de oudheid maakt de mens in verschillende culturen gebruik van meditatietechnieken en de stem als krachtig instrument om zich te openen voor diepere staten van bewustzijn om welzijn te ervaren. Door regelmatig te mediteren stroom je makkelijker mee met de flow van je leven. Je ervaart intense stilte, diepe ontspanning, overgave, een positieve mindset, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je leven. Ruimte voor nieuwe energie, rust in je hoofd en hart. Diepe verbinding voelen met je innerlijke kracht en realiseren wie je echt bent. Vanuit innerlijke stilte ontstaan verrassende inzichten en activeer je je zelfhelend vermogen.

De meditaties zien er als volgt uit:

  • korte inleiding
  • geleide meditatie/ademhaling
  • Asha meditatie (chanten, soort mantra zingen)
  • stilte
  • harp en klankschalen

De meditaties zijn wekelijks op maandag van 10.00 tot 11.00 en 20.00 tot 21.00 uur.

Fijne rustgevende meditaties in groepsverband van max. 7 personen. Meditaties waarin je elke week kunt instromen. Graag ratel, kussen en dekentje mee nemen. Alles is ook te leen. Bijdrage € 10,-

Sjamanistische meditatie

In dit ritueel maken we gebruik van instrumenten als klankschalen, drums, ratels, bellen, shrutibox en zang. Dit wordt afgewisseld door perioden van stilte en bijzondere muziek.

De opbouw van het ritueel zorgt ervoor dat je in contact komt met diepere lagen in je eigen bewustzijn, zodat daar meer ruimte en licht komt. Wanneer die diepere bewustzijnslagen in balans zijn, ben je meer op je gemak met jezelf en kun je soepeler en lichter met het leven omgaan.

Als je wilt kun je mee drummen, ratelen en chanten (mantra). Drums en ratels te leen.

Vrijdag 2 oktober van 20.00 tot ongeveer 22.00

Bijdrage € 15,-

Voor de tweede keer volgde ik jouw sjamanistische meditaties op de donderdagmorgen. Heerlijk en bijzonder om onder jouw begeleiding kennis gemaakt te hebben met deze wijze van meditatie. Je hebt me, ook door jouw fijne stem, veel moois aangereikt. De muziekinstrumenten, zoals de ratel en de trommels, maar ook de mooie muziek zijn zeker een voorwaarde geworden om jezelf dieper te laten komen in een meditatie. De reizen met mijn krachtdier zijn intens en verhelderend en geven veel voldoening. Voel me thuis in jouw ruimte en ga volgend jaar zeker weer genieten van deze meditaties. Mijn dank daarvoor en succes met geven van jouw lessen.

De meditatie ochtenden onder begeleiding van Stella zijn voor mij pure rust en ontspanning. Met behulp van ratel, trommel, muziek en een fijne sfeer kan ik de dagelijkse beslommeringen even loslaten, kom ik echt tot mezelf en ervaar ik bijzondere momenten.

Het is voor mij een hele fijne vorm van meditatie.

Als je je mee laat voeren op je gevoel zonder erbij na te denken kom je achter allerlei waarheden, waarbij je in het dagelijks leven misschien tegen aanloopt zonder het te beseffen. Voor mijn gevoel zag ik mijn spiritueel leider en die liet mij zien dat mijn partner in een veranderingsfase zit en ik meer begrip en geduld moet tonen en ik zie nu in dat dit zo is. Terwijl in het dagelijks leven, ik alleen maar kon zeuren over hem.

In een andere meditatieavond zag ik een diepe overtuiging in mezelf dat ik niet goed genoeg ben en daardoor trek ik dingen in het leven aan waar ik nu in zit plus het verleden herhaalt zich! Ik ben nu blij dat ik daar bewust van ben, anders zou dit mijn hele leven zich blijven herhalen.

Ik vraag altijd voor de meditatie begint om mij antwoorden te geven op bepaalde vragen in het leven en het mooie is, die komen altijd op zo’n avond.

Dus ik kan niet wachten tot het weer woensdag is!

Zonder ook maar enige ervaring met welke vorm van meditatie, werd ik door collega’s getipt om de cursus sjamanistische meditatie bij Stella te volgen.

Wel was ik al jaren geboeid door de spirituele wereld en wilde ik al heel lang iets met meditatie gaan doen.

Dit najaar ga ik een reis maken naar Centraal Azië en Noord China, daar waar het hart van de sjamanen ligt. De combinatie van meditatie en sjamanisme sprak me dan ook meteen aan en de beslissing om me aan te melden was snel gemaakt.

Elke cursusavond gaf een heel eigen intense ervaring, waarbij ‘alles goed’ was. Wat heel bijzonder voor mij was, was te voelen wat de ‘energie’ van de muziekklanken met me kon doen.

De rust die Stella uitstraalt, haar vriendelijke stem en de manier waarop ze de meditatie oefeningen doet, maken dat ik zeker nog meer cursussen en klankreizen wil beleven.