“Stop het lawaai in je hoofd, zodat je de wonderbaarlijke geluiden van het leven kunt horen. Dan kun je een authentiek, diep leven leiden’ (Thich Nhat Hanh)”

Stilte dag: Ruimte voor stilte en meditatie: nader te bepalen.

Een dag echt in stilte, jezelf ontmoeten, even afstand nemen van je dagelijkse bezigheden. Je ervaart wie je werkelijk bent en wat belangrijk is in jouw leven. Door verschillende meditaties, klankhealing/ontspanning en wandelend omringt door natuur, worden je zintuigen extra geopend. Hierdoor ervaar je o.a. klanken, meditaties, in de puurste vorm. Als je gedachten rustig zijn, sta je meer open, je bent in het hier en nu. Er ontstaat ruimte voor een heldere kijk in je leven. Vanuit verwondering, overgave en vertrouwen. Na koffie/thee en uitleg, gaan we samen de stilte in. De dag bestaat uit verschillende meditaties (adem, loop, mindfulness), klankontspanning. We gaan bij mooie bomen en andere plekjes stil staan/zitten, waar we de rust ervaren. Natuurlijk zijn er ook momenten voor jezelf en kun je wandelen met de pony’s. Onze gastvrouw Thea zorgt voor een heerlijke vegetarische lunch en versnaperingen uit de moestuin.

Locatie Gastenverblijf Het Voorhuis.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Bijdrage: € 95,-  In verband met RIVM maatregel is de groep klein en heb je genoeg ruimte en rust. Je gaat opgeladen, geïnspireerd naar huis, met tips om in je dagelijkse leven stilte te ervaren en te leven vanuit verwondering en overgave.

Retraite (met 2 overnachtingen): Ruimte voor stilte en meditatie, is voor iedereen die in onze huidige tijd, stilte en rust als een luxe ervaart. Door het toenemen van drukte, ervaren van stress of burn-out, wordt de behoefte aan rust steeds groter. Toch blijft het moeilijk aan die behoefte toe te geven, er ’tijd’ voor te maken. Tijdens de retraite ervaar je op een prettige manier ontspanning, kennis, verdieping en plezier. Je ontvangt handvaten/oefeningen waardoor je op een andere, ontspannen manier met drukte om kunt gaan.

Tijdens deze retraite gaan we een weg in die je de kans biedt om in contact te komen met jezelf, je innerlijke wijsheid en innerlijk weten. Via meditaties, mindfulness en bewegen, ontstaat er een rustgevende overgave aan het leven en worden oude patronen los gelaten. De natuur waarin je je zult bevinden gaat hierbij enorm helpen.

Retraiteprogramma:

De retraite begint op maandag met een inloop tussen 19.00 en 20.00 uur. Datum wordt in het voorjaar vastgesteld.

Op dinsdag en woensdag is er een afwisselend programma met meditatie, mindfulness, klankontspanning/healing en ruimte voor jezelf om te ontspannen en te reflecteren. Op dinsdag of woensdag kun je een individuele hoofdmassage/healing ontvangen. Woensdag sluiten we rond 15.00 uur af.

Fijn om te weten: Kleine groepjes tot 6 personen.

Locatie:

Grenzend aan het oer- en natuurgebied De Maashorst ligt gastenverblijf Het Voorhuis waar we verblijven bij Tom en Thea van Leeuwen.

Adres: Erfdijk 20 in Herpen.

Een plek midden in de natuur, waar we thee uit de kruidentuin drinken, en vegetarisch eten uit de moestuin.

Voor meer informatie: www.gastenverblijfhetvoorhuis.nl

Prijs en aanmelding:

Volledig verzorgd verblijf  op een ruime eigen kamer €490,- Je kunt ook met een vriendin of familie een kamer delen. Kosten zijn dan € 440,- p.p. Voor informatie en aanmelden: info@gastenverblijfhetvoorhuis.nl of mobiel 06-28883138

Klik hier voor een mooie omschrijving van blogger Leo

kampvuur retraite maashorst