Stilte retraite in de Belgische Ardennen: meditatie, klank, sjamanisme en natuur

Dinsdag 18 oktober 16.00/17.00 uur tot vrijdag 21 oktober 15.00 uur.

Tijdens deze retraite maak je contact met wie je ten diepste bent, je innerlijke wijsheid, je ziel. Een paar dagen diep contact met de stilte in jou, even afstand nemen van je dagelijkse bezigheden. Stilte geeft rust, ruimte en een open liefdevolle verbinding. De dag bestaat uit verschillende meditaties, sjamanistische reizen, klankhealing, beweging en natuurbeleving. In de middag gaan we bij mooie bomen en andere plekken stil staan/zitten, waar we mediteren en schoonheid en rust ervaren. De natuur laat je van alles zien over jou en je leven. Zo puur. Zij laat je zien dat je mag vertrouwen, vanuit verwondering en dankbaarheid. Een rustgevende overgave aan het leven. Oude patronen laat je los.

Je ervaart deze dagen: hele diepe ontspanning, innerlijke rust en kracht, je essentie, het leven. Je ontvangt handvaten en inzichten waardoor je op een andere, ontspannen manier met je leven om kunt gaan. Vanuit verwondering, overgave en vertrouwen.

Waar: Asharum Amonines, Retraite Centrum Rue de Dochamps 7, 6997 Érezée, België www.amonines.com

Kosten overnachting 2 persoonskamer (er zijn 2, 1-persoonskamers) inclusief 3 veganistische maaltijden per dag, koffie, thee e.d. € 325,-

Eigen beddengoed en handdoeken mee of huren voor € 14,- Aantal deelnemers maximaal 10.

Opgave en informatie bij Stella Westerhof Mobiel 06-48234735

Stilte retraite bij Gastenverblijf het Voorhuis: Ruimte voor stilte en meditatie: nader te bepalen.

Retraite (met 2 overnachtingen): Ruimte voor stilte en meditatie, is voor iedereen die in onze huidige tijd, stilte en rust als een luxe ervaart. Door het toenemen van drukte, ervaren van stress of burn-out, wordt de behoefte aan rust steeds groter. Toch blijft het moeilijk aan die behoefte toe te geven, er ’tijd’ voor te maken. Tijdens de retraite ervaar je op een prettige manier ontspanning, kennis, verdieping en plezier. Je ontvangt handvaten/oefeningen waardoor je op een andere, ontspannen manier met drukte om kunt gaan.

Tijdens deze retraite gaan we een weg in die je de kans biedt om in contact te komen met jezelf, je innerlijke wijsheid en innerlijk weten. Via meditaties, mindfulness en bewegen, ontstaat er een rustgevende overgave aan het leven en worden oude patronen los gelaten. De natuur waarin je je zult bevinden gaat hierbij enorm helpen.

Retraiteprogramma:

De retraite begint op maandag met een inloop tussen 19.00 en 20.00 uur. Datum wordt in het voorjaar vastgesteld.

Op dinsdag en woensdag is er een afwisselend programma met meditatie, mindfulness, klankontspanning/healing en ruimte voor jezelf om te ontspannen en te reflecteren. Op dinsdag of woensdag kun je een individuele hoofdmassage/healing ontvangen. Woensdag sluiten we rond 15.00 uur af.

Fijn om te weten: Kleine groepjes tot 6 personen.

Locatie:

Grenzend aan het oer- en natuurgebied De Maashorst ligt gastenverblijf Het Voorhuis waar we verblijven bij Tom en Thea van Leeuwen.

Adres: Erfdijk 20 in Herpen.

Een plek midden in de natuur, waar we thee uit de kruidentuin drinken, en vegetarisch eten uit de moestuin.

Voor meer informatie: www.gastenverblijfhetvoorhuis.nl

Prijs en aanmelding:

Volledig verzorgd verblijf  op een ruime eigen kamer. Voor informatie en aanmelden: info@gastenverblijfhetvoorhuis.nl of mobiel 06-28883138

Klik hier voor een mooie omschrijving van blogger Leo

kampvuur retraite maashorst