Wat is sjamanisme?

Het sjamanisme is de oudste vorm van spirituele genezing en geestelijke ontwikkeling. De sjamaan staat in totale verbinding met het hele leven en leeft in vertrouwen en Eenheid.

Het sjamanisme maakt gebruik van oeroude technieken om lichaam en geest te herstellen. In healing, ritueel en meditatie wordt gebruik gemaakt van mystieke instrumenten als sjamanendrums, ratels, bellen, fluit, klankschalen en zang.

De herhalende klanken en specifieke trillingen brengen je in een wijdere staat van bewustzijn en geven diepe ontspanning. In deze bewustzijnsstaat heeft de sjamaan toegang tot andere informatie en mogelijkheden. De sjamaan laat je delen in die staat van bewustzijn en de healingenergie. Blokkades worden los gemaakt en opgeruimd, zodat je meer ruimte in jezelf voelt.

Je kunt door deze technieken antwoorden en inzicht krijgen in alles wat je wilt. Het geeft je genezing en kracht.

  • Liefde voor jezelf en de ander

  • Overgave, loslaten

  • Healing op celniveau (diep niveau)

  • Leven vanuit innerlijke kracht en rust

  • Verbinding met diepere lagen van zijn

  • De kracht van stilte

  • Leven in het nu

  • Leven vanuit je Hart

Sjamanistische Healing brengt gevoel (Soul) in balans

Soul loss

Wanneer je een deel van je kracht, levenslust en vervulling in je leven verliest, wordt dat in het sjamanisme ‘soul loss’ genoemd. Je bent als het ware een deel van je ziel verloren.

Soul loss geeft een gevoel van onvrede en leegte. Die leegte proberen we te compenseren door bijvoorbeeld hard te werken, in verslavingen, bewijsdrang en meer. Toch lukt het vaak niet om de leegte echt te vullen. Het is net alsof je met een vierkant blokje een rond gat probeert af te dekken. Je weet dat er iets weg is, maar je weet niet wat.

Vaak ontstaat soul loss door een schokkende gebeurtenis of een intense emotie, meestal op jonge leeftijd. Omdat je op dat moment niet in staat was om de schok en emoties direct een plaats te geven, heb je het geïsoleerd. Dat gebeurt vanzelf met als achterliggend idee dat het later wel aan bod komt.

Zo kan een herinnering van vroeger nu nog steeds signalen van pijn en verlies van de ziel afgeven. Het onverwerkte gevoel uit de kinderjaren of een andere heftige gebeurtenis draag je dan nog dagelijks met je mee.

Soul theft

Een bijzondere vorm van soul loss is soul theft (diefstal van de ziel): een van de ouders, een partner of ander persoon, claimt een deel van je gevoel door bijvoorbeeld dominant aanwezig te zijn. Iemand pakt een stukje van ‘jou’ af, of jij geeft een stukje weg.

Oorzaken van soul loss zijn onder meer: problematische jeugd, verhuizing, moeilijke geboorte, scheiding, misbruik, ziekte, stress.

Symptomen van soul loss zijn onder meer: machteloosheid, gevoel van leegte, onvrede, depressie, angst, overgevoeligheid, obsessies, eenzaamheid, moeite met contact maken, verslavingen, slaapstoornissen, eetstoornissen, burn-out.

Invloeden

Veel mensen, vooral gevoelige mensen (HSP) zijn erg vermoeid na een dag werken of nadat ze op een plek zijn geweest waar veel drukte is. Dit wordt veroorzaakt door invloeden die het gevolg zijn van (onbewuste) communicatie op gevoelsniveau. Als de (negatieve) invloed te sterk is, kan dit leiden tot problemen. Om in je kracht te blijven is het goed om je geregeld te ‘reinigen’ van beïnvloeding van anderen en b.v. meditatie oefeningen te doen om je stevig te aarden.

Soul Retrieval

Door soul retrieval brengt de sjamaan verloren delen van de ziel weer terug naar de plek waar ze horen.

Een ‘probleem’ begrijpen is niet voldoende. Daar is het niet mee opgelost. Een vervelend gevoel, negatieve gedachten of gedrag, zitten ook in je energie en lichaam. Met behulp van o.a. sjamanistische technieken, kan dit verholpen worden.

Wanneer nodig maak ik tijdens de sessie ook gebruik van cranio sacrale technieken, dna healing, chakra/aura healing en NLP.

Een healing werkt op diep (ziels)niveau aan een probleem, wat heel efficiënt is. Het zet een diepgaand proces op gang.

Gemiddeld bestaat een healingtraject uit drie sessies.
Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Bijdrage € 80,-